Mircea Dolha si-a socat colegii de partid afirmand ca la alegerile din 2008 s-a inteles cu Cristian Anghel pentru a fi mana moarta si a primit la schimb postul de viceprimar

Refuzul social-democratilor maramureseni de a-l sustine pe Mircea Dolha pentru a conduce ca interimar Primaria Baia Mare l-a determinat pe presedintele organizatiei municipale a PSD sa faca o declaratie socanta pentru toti cei prezenti la sedinta tinuta la sediul partidului. Colegii de partid sustin ca, enervat de atitudinea lor, Dolha a afirmat ca in 2008, motivul pentru care nu a scos un rezultat mai bun la alegerile locale a fost faptul ca avut o intelegere cu primarul Cristian Anghel, pentru a fi „mana moarta”, si a-i permite acestuia sa castige din primul tur, in schimb, cedandu-i postul de viceprimar.

„Dolha a declarat ca a ajuns viceprimar dupa ce s-a inteles cu Anghel sa fie mana moarta la alegerile din 2008. A spus ca asa a ajuns viceprimar. Chestiunea este publica. A fost acolo foarte multa lume. Am ramas toti cu gura cascata cand ne-a spus ca ajungea viceprimar si daca era numai el consilier, ca s-a inteles cu Anghel. Si ca noi am fost niste prosti care ne-am batut in campanie, ca el se intelesese inainte sa fie mana moarta. Am alergat acolo la cross-ul PSD-ului, cu Ludovica Parvu, cu Ioan Blajan, ca el sa nu se bata cu Anghel”, a declarat Dumitru Matei.

Prezenta la intalnire, Ludovica Parvu nu s-a aratat prea incantata de declaratia lui Dolha, insa a pus cele spuse de acesta pe seama unui exces de conjunctura. „A scapat-o, dar eu nu cred. S-a dat si el putin mare. Nicaieri nu s-a spus nu-l votati pe candidatul nostru. Noi am muncit pana ne-au sarit fulgii. Chiar vorbeam cu Dumitru Matei, pai, degeaba am fugit la cross, degeaba am dat cu lopata prin parcul din Hatvan? Parerea mea e ca a vrut sa faca pe grozavul si nu ca voia sa sugereze o intelegere cu Anghel. Probabil ca nu i-a picat bine decizia partidului”, a spus Parvu.

Anton Rohian crede si el ca Dolha „s-a capat” afirmand asa ceva, din cauza… emotiilor. „Cred ca a fost o scapare din partea sa. Pentru ca daca ar fi adevarat, ar fi foarte grav. A fost o declaratie data intr-un moment in care era emotionat”, a declarat Anton Rohian.

Senatorul Sorin Bota a fost direct. Acesta a spus ca nu a asistat la discutie, insa in cazul in care afirmatiile lui Dolha au fost asa cum spun colegii sai, atunci presedintele PSD Baia Mare se descalifica din punct de vedere politic.

„Daca a spus el asa ceva, si in sensul asta sa luati declaratia mea, atunci il descalifica pe Mircea Dolha ca om politic. Daca exista asemenea declaratii si si le asuma, asta e punctul meu de vedere. Daca sunt comentarii si supozitii, nu fac comentarii pe supozitiile altora. Dar e mai bine sa aflam mai tarziu decat niciodata daca a spus asta”, a afirmat Bota.

Mircea Dolha, in schimb, neaga declaratiile colegilor sai. „Nu stiu ce vorbiti, eu habar nu am. Daca ei v-au spus, scrieti ce v-au spus ei. Eu nu stiu despre ce vorbiti. Nu am spus asa ceva”, sustine Dolha.

Ciprian DRAGOS

Citeste si:

PSD Maramures nu il sustine pe Mircea Dolha pentru functia de primar interimar al Municipiului Baia Mare

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu