PSD Maramures nu il sustine pe Mircea Dolha pentru functia de primar interimar al Municipiului Baia Mare

PSD Maramures a hotarat sa nu il sustina pe Mircea Dolha pentru a prelua responsabilitatile de primar interimar al Municipiului Baia Mare. Intr-o sedinta de Birou Permanent Judetean, care a avut loc vineri seara, reprezentantii social-democratilor nu au fost de acord ca PSD sa gestioneze probemele legate de conducerea Primariei pana la alegerile din luna iunie.

„S-a discutat de neimplicarea noastra imediata in conducerea Primariei. Nu suntem de acord sa preluam noi conducerea interimara a Primariei. Decizia a fost sa nu ne implicam in nicio forma mai mult decat suntem acum”, a declarat consilierul local Ludovica Parvu.

Consilierul local Dumitru Matei a amintit faptul ca viceprimarul Mircea Dolha, cel implicat direct intr-o eventuala preluare a institutiei, s-a opus deciziei colegilor sai.

„PSD a hotarat ca nu va prelua responsabilitatea conducerii Primariei pana la alegeri, prin viceprimarul pe care il avem. Am zis ca daca liberalii au condus 17 ani Primaria, e corect ca ei sa isi asume responsabilitatea. Mircea Dolha a fost singurul care nu a fost de acord”, a spus consilierul local Dumitru Matei.

Reprezentantii PSD sustin ca problema va trebui gestionata de PNL si UDMR. „E treaba liberalilor aici, noi nu ne bagam pana la alegeri”, a precizat Anton Rohian. „Decizia o iau alesii din Consiliul Municipal. Credem ca este normal ca postul de viceprimar, care sa fie legat de functia de primar interimar, sa nu fie al nostru, al PSD. Nu este problema noastra asta. E problema PNL si UDMR. Moral, ei trebuie sa joace viceprimarul acolo, cu delegatie de primar interimar”, a spus consilierul judetean Gheorghe Simon.

O eventuala implicare a PSD in ceea ce priveste functia de primar ar duce la negocieri politice pe care partidul nu si le doreste acum. Cel putin aceasta este decizia venita de la nivel central.

„Noi, ca organizatie judeteana, dupa consultarea cu conducerea centrala a partidului, am considerat ca este mai bine sa nu preluam functia si sa nu facem negocieri politice cu celelalte partide”, a afirmat senatorul Sorin Bota.

Contactat telefonic, viceprimarul baimarean a refuzat sa faca vreun comentariu pe marginea acestui subiect. „Nu comentez. Sunt chestiuni care ne privesc pe noi”, a declarat Mircea Dolha.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu