EXCLUSIV: Ovidiu Galca, director REMIN: „Nu am semnat nimic” – Vezi actele care il contrazic (FOTO)

Hotelul Maramures va fi inchiriat pentru 2.700 euro. Aceasta este rezultatul negocierii dintre conducerea Companiei REMIN si societatea Bau Taurus, cea care a castigat licitatia organizata anul trecut, asa cum a fost consemnat el de cele doua parti.

In urma dialogului purtat in ultimele zile, pentru inchirierea imobilului, REMIN si Bau Taurus s-au pus de acord asupra unor aspecte. Pretul initial, de 2.200 euro a fost marit la 2.700 euro. In acest sens, firma lui Gheorghe Szasz (proprietarul Bau Taurus) are obligatia de a-si retrage din instanta actiunea intentata pentru aplicarea prevederilor contractului incheiat in luna iulie a anului trecut.

Nu au trecut decat cateva zile (sau cateva ore, am putea spune) de la perfectarea intelegerii, ca directorul Companiei, Ovidiu Galca, are probleme in a-si recunoaste propria semnatura.

„Nu confirm inca nimic, pentru ca nu s-a semnat nimic. Sunt doar negocieri. E o problema pe care mi-a lasat-o fostul director. Ei trebuie sa-si retraga actiunea din instanta. Pana atunci, nu discutam nici de sume, nici de nimic. Nu vorbesc pana nu vad hartiile semnate. Cand semnez actul aditional, sigur, e cu totul altceva. Deocamdata, nu am semnat acest (act)”, a declarat Ovidiu Galca.

Totusi, actele in posesia carora am intrat spun altceva. In data de 12 februarie, Compania REMIN si SC Bau Taurus SRL Baia Mare au incheiat un proces-verbal de negociere, privind contractul de inchiriere a Complexului Hotelier Maramures. De fata au fost cele doua parti, precum si Ioan Coman si Liana Iancu, administratori judiciari.

S-a stabilit nivelul chiriei, la 2.700 euro fara TVA, preluarea contractului de monitorizare, incheiat cu firma de paza Total Security, achitarea unei garantii de 8.100 euro fara TVA, pana la 28 februarie, precum si faptul ca SC Bau Taurus va renunta la ordonanta presedintiala inaintata instantei.

Procesul-verbal, asa cum se poate observa si in fotografiile atasate la sfarsitul acestui articol, este semnat de Ovidiu Galca, director general REMIN, Ioan Nechita, inginer sef al Companiei si Loredana Naftanaila, administrator al Bau Taurus.

De asemenea, marti, 16 februarie, aceleasi persoane au semnat si actul aditional, asa cum se observa in fotografii. Acesta cuprinde mentiunea ca predarea imobilului se va face dupa semnarea actului aditional la contract, pana la data de 1 martie.

In fata acestor evidente, Ovidiu Galca afirma ca nu a semnat nimic. Exista doar doua explicatii: ori Ovidiu Galca minte sau este bolnav de amnezie, ceea ce este foarte grav si ii sugeram un control medical alaturi de semnarea demisiei, ori Ovidiu Galca spune adevarul, ceea ce inseamna ca semnatura sa a fost falsificata, iar atunci Parchetul va trebui sa se sesizeze.

Cea de-a doua varianta nu este chiar lipsita de logica, avand in vedere modul in care s-a negociat de la bun inceput inchirierea imobilului, unul ravnit de conservatori. Iar intelegerea initiala dintre REMIN si Bau Taurus a venit pe linie de partid, cand directorul Companiei era Ioan Buda, numit in functie de Razvan Birisan, presedintele Partidului Conservator Maramures.

De asemenea, din informatiile pe care le detinem, Gheorghe Szasz, proprietarul societatii, nu a luat parte la semnarea ultimului act, el fiind plecat din tara. Insa, ce mai conteaza, din moment ce negocierile se fac pe linie politica. E drept, Razvan Birisan nu mai este juristul Companiei. Asa cum ne-a spus directorul Galca, in 31 decembrie, contractul sau a expirat. Insa din functia de presedinte al PC nu l-a schimbat nimeni. Iar Loredana Naftanaila este vicepresedinte al PC. Miercuri, cel mai probabil, Bau Taurus isi va retrage actiunea in instanta. Intamplator?

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu