EXCLUSIV: Hotel Maramures, inchiriat pentru 2.700 euro

Final de poveste pentru licitatia trucata a inchirierii Hotelului Maramures de catre Compania REMIN. In vara anului trecut, imobilul a fost inchiriat pentru ridicola suma de 2.200 euro, catre una dintre firmele apartinand grupului de interese conservator. Este vorba de Bau Taurus, proprietatea lui Gheorghe Szasz, un apropiat al Partidului Conservator, care a oferit filialei judetene conduse de Razvan Birisan un spatiu folosit ca sediu in cladirea Institutului de Proiectari Miniere din Baia Mare.

La licitatia organizata anul trecut, pe vremea cand Compania era condusa de conservatorul Ioan Buda, Bau Taurus a fost declarata castigatoare, in acest fel, fostul angajat al lui Gheorghe Szasz rasplatind bunavointa acelora care i-au oferit postul de director.

Dupa mediatizarea acestei afaceri conservatoare, contractul de inchiriere nu s-a mai incheiat, administratorii judiciari intervenind pentru stoparea procedurii de predare a hotelului catre conservatori. Bau Taurus a actionat in judecata Compania REMIN pentru nefinalizarea licitatiei, prin incheierea contractului, dosarul aflandu-se inca pe rol.

Negocieri reluate. Saptamana trecuta, apele s-au miscat din nou, reprezentantii REMIN, cei ai administratorilor judiciari, precum si ai firmei castigatoare deplasandu-se la imobilul situat langa Primarie. S-au luat in calcul mai multe variante, pana la urma ajungandu-se la concluzia ca hotelul poate fi inchiriat catre Bau Taurus.

Contactat telefonic, Ovidiu Galca, actualul director al Companiei, s-a ferit sa ne ofere prea multe detalii, confirmand doar ca la aceasta ora se are in vedere varianta inchirierii imobilului. “Deocamdata lucrurile stau tot asa. Am crezut ca ne intelegem, dar ne-am oprit. Au fost niste discutii cu administratorii judiciari, dar acestea nu s-au finalizat. Inca sunt discutii. Nu ne convine acelasi pret si tocmai de aceea inca mai discutam”, a declarat Galca, fara a preciza suma avuta in vedere.

Pretul corect. Din informatiile pe care le avem, suma vehiculata este 2.700 euro, fara TVA, care ar urma sa fie incasata de REMIN. Cei 500 de euro luati in calcul au in vedere saloanele de coafura si frizerie care nu mai functioneaza la parterul imobilului, si care aduceau un venit Companiei.

De asemenea, sambata cele trei parti implicate au batut palma si chiar s-au semnat niste acte, urmand ca zilele acestea sa aiba loc predarea-primirea imobilului.

Citeste si:

Insider la o licitatie trucata – Afla cum a fost inchiriat Hotelul Maramures la pretul unui magazin si care sunt implicatiile unui grup de interese din sfera Partidului Conservator in aceasta afacere

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu