UDATE: Die hard – Mircea Dolha încearcă din nou. ”Americanul” candidează la Primăria Baia Mare

UPDATE: Mircea Dolha va candida la Primăria Baia Mare din partea Partidului Național Conservator Român.

Textul inițial

Surprize, surprize! Dar nu cu Andreea Marin, ci de astea, den politică. Ce merg cu delicatețuri, vorba lui Mircea Dinescu. Apropo de Mircea, despre el e vorba azi. Nu Dinescu, ci politicianul. Dolha. Care tocmai ce și-a anunțat candidatura pentru Primăria Baia Mare, făcând ceva senzație prin târg, deși lumea s-a dus de dimineață la biserică și nu au prins cu toții de veste.

Independent sau cu partid în spate, încă nu se știe. Probabil, mai testează niște uși. Cert e că, după postarea lui Mircea Dolha pe pagina sa de Facebook, în doar trei ore, a adunat 150 de aprecieri. Mă rog, una e depreciere, fiind un hohot de râs. Dar și 60 de comentarii (ceea ce e bine, chiar spre excelent) și vreo 60 de distribuiri. Astea de pe urmă îs trase de păr cam tare, cele mai multe șeruiri aparținând necunoscutei Bianca Alexa. Un cont fake, cu o singură postare. Cea cu candidatura.

Sigur, anunțul lui Mircea Dolha nu e tocmai o surpriză în adevăratul sens al termenului și nu o să zguduie din temelii istoria Băii Mari. E mai degrabă o încercare de a-și verifica nivelul potenței sale politice, așa cum chiar el spune în cuprinsul anunțului: ”Sunt omul faptelor si eu pot in trei zile ce ei nu pot într-o luna ori un an!”

Fiind Duminica Floriilor, înțelegem aluziile biblice la cele trei zile suficiente pentru construirea templului din Ierusalim, după cum le spunea Mântuitorul cărturarilor israeliți, dar nici chiar la mare glumă nu putem lua ce zice Dolha. Că el are alectoratul său. Sau cel puțin îl avea când s-a bătut la primărie, în 2011. Ăsta trebuie doar reactivat, dacă nu s-a stins din viață, între timp.

Dolha a ieșit din politică în 2016, când a ratat avionul spre Parlament, deși era sigur că o să iasă senator. Opt ani, a stat la cutie, văzându-și de afaceri. Prospere, din ce am auzit prin târg. Ceea ce e foarte bine, că de aleși flămânzi de bani suntem sătui.

După o perioadă mai lungă petrecută în State, ”americanul” s-a reactivat fără preaviz la finalul anului trecut, tocmai în partidul care i-a dat un mare reject, în 2010. Tot la final de an. El a revenit în PSD pe niște linii de influență bucureștene, de pe malul Dâmboviței, unde, de-a lungul vremii, a avut niște biznisuri. A crezut că va fi candidatul partidului momentului, la primărie.

Nu a fost să fie, Doru Dăncuș luând pole-position-ul la mustață. Totuși, asta nu l-a lovit de tot pe Dolha. Că l-a lovit, s-a văzut limpede, el lipsind de la manifestarea pe care chiar el a organizat-o, acum vreo două săptămâni, cu pesediști strânși de prin munți, de pe văi, de prin Baia Mare și împrejurimi. A scrâșnit din dinți Dolha, văzându-l pe Dăncuș candidatul PSD, dar și-a revenit după croșeul încasat și, iată, azi se bagă și el pe listă.

Cum spuneam, candidatura lui Mircea Dolha nu va trece de nivelul unei senzații topârciene de moment, dar ceva calcule vor fi date peste cap, fiecare dintre pretendenții la jilțul de birău gândindu-se câte voturi îi suflă Dolha. Va sufla Dolha mai multe decât se așteaptă unii, dar prea puține încât să îl vedem primar. Asta dacă nu cumva ne dovedește că trei zile îi sunt suficiente pentru un număr de magie politică.

C. ȘACALUL

Distribuie articolul
2 Comments