ZONA SIGHET – Mașină abandonată și colete cu țigări găsite într-un lan de porumb

Zona Sighetu Marmației și împrejurimi este una în care contrabanda este în floare. Vadu Izei și Bocicoiu Mare sunt localitățile din județ unde în 12 octombrie au fost descoperite țigări de contrabandă. Astfel, pe direcţia localităţii Bocicoiu Mare, într-un lan de porumb, au fost depistate şase colete cu ţigări. Mai mult, în urma cercetării zonei, a fost descoperit și un autoturism abandonat, care avea partea frontală avariată, iar banchetele din spate erau rabatate.

„Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară. Țigările în valoare de aproximativ 41.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Un alt eveniment în ceea ce priveşte activitatea de combatere a contrabandei cu ţigări a fost înregistrat în localitatea Vadu Izei. Un echipaj PF din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş a oprit pentru control un autoturism de teren, înmatriculat în România. Maşina era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani.

Persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul STPF Maramureş unde, în urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, într-un locaş special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 1.880 pachete cu ţigări, provenite din magazine de tip duty free. Ţigările, în valoare totală de 22.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 de lei a fost reţinut pentru continuarea cercetărilor”, au anunțat cei de la ITPF Sighetu Marmației.

În acest caz polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, iar faţă de conducătorul autoturismului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, în data de 12 octombrie, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei care a dispus, prin ordonanţă, luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, pe o perioadă de 60 de zile.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu