Ziaristul Romeo Rosiianu a solicitat expertizarea psihiatrica a secretarului Rodica Brad – Acesta spune ca actiunile lui Brad denota fie acte de coruptie, fie senilitate

In cadrul sedintei de Consiliu Local de saptamana aceasta, secretarul Rodica Brad a afirmat ca pe numele sau s-a depus o solicitare pentru expertizarea sa psihiatrica. Brad s-a ferit sa nominalizeze persoana care a cerut acest lucru si nu a dat detalii asupra subiectului.

In fapt, cererea a fost depusa de ziaristul Romeo Rosiianu. Acesta afirma ca demersul sau a pornit de la o neconcordanta intre declaratiile secretarului Municipiului.

„Prin sesizarea depusa am cerut constituirea in regim de urgenta a unei comisii care sa verifice legalitatea unor acte semnate de Rodica Brad, contrasemnate, unele, de Radu Stef, in calitate de consilier local si presedinte de sedinta, iar altele, de Istvan Ludescher, din postura de viceprimar.

Mandatarea lui Ludescher pentru a reprezenta municipiul in procesul primarului Cristian Anghel este punctul de pornire. Pentru ca in decembrie 2007, Rodica Brad este cea care ii trage de maneca pe consilierii locali si le subliniaza ceea ce a invederat instanta. Consilierii locali au votat, iar Rodica Brad trebuia sa comunice instantei. Ori ea nu a comunicat. Ceea ce denota un inalt grad de coruptie sau un inalt grad de senilitate.

Pentru ca ea spune ulterior ca niciodata nu a cerut mandatarea viceprimarului. Daca nu si-a facut treaba, e neglijenta in seviciu si e infractiune pedepsita conform legii”, spune Rosiianu.

Acesta mai precizeaza ca a fost sesizat si Inspectoratul Judetean de Politie cu mai multe infractiuni de fals comise de Brad, Stef si Ludescher.

„De asemenea, m-am adresat si Inspectoratului Judetean de Politie, pentru a analiza actele trimise de Rodica Brad, Radu Stef si Istvan Ludescher la Curtea de Apel Cluj in care se sustine ca niciodata Ludescher nu a fost mandatat in acest proces. Ori procurorii DNA au demonstrat altceva. Ceea ce inseamna fals si uz de fals in inscrisuri oficiale. Si, mai mult, fabricarea si prezentarea de probe false”, afirma Romeo Rosiianu.

Pe langa solicitarea de experizare psihiatrica a secretarului Rodica Brad si sesizarea Consiliului Local si a Politiei, cazul a fost adus la cunostinta Prefecturii si Curtii de Conturi.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu