Vulcanul islandez si-a intensificat activitatea – Un nou nor de cenusa s-a abatut asupra Marii Britanii

Eruptia vulcanului islandez s-a intensificat luni trimitand un nou nor de cenusa spre Marea Britanie, au anuntat in timpul serii autoritatile aeronautice britanice, citate de Reuters si AFP.

„Eruptia vulcanului din Islanda s-a intensificat luni si un nou nor de cenusa se propaga in sud si est in directia Marii Britanii”, au declarat serviciile nationale de trafic aerian /NATS/, care se ocupa de spatiul aerian britanic. „Ultimele informatii provenind de la serviciile meteorologice arata ca situatia se agraveaza in cateva zone”, a declarat NATS intr-un comunicat.

Aeroporturile scotiene vor fi deschise incepand de la ora 6.00 GMT marti, asa cum s-a anuntat mai inainte luni, dar situatia este incerta asupra aeroporturilor din Irlanda de Nord. O banda de spatiu aerian suplimentar ar putea fi deschisa incepand de la 12.00 GMT marti, dar nu in regiunile de sud ca cele unde se gasesc principalele aeroporturi ale Londrei. „Situatia urmeaza dupa toate probabilitatile sa se schimbe in cursul noptii” de luni spre marti, potrivit autoritatilor aeronautice.

agerpres

Imagini cu vulcanul fumegand pot fi urmarite pe site-ul eldgos.mila.is,

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu