VOLUNTARIAT – Polițiștii vor să implice băimărenii în activitățile lor

Băimărenilor interesați li se va da ocazia de a vedea pe viu problemele cu care se confruntă polițiștii băimăreni în activitățile de zi cu zi. Șeful Poliției Baia Mare, Marius Velea, spune că în acest mod băimărenii vor vedea cat de implicați sunt polițiștii în activitățile pe care le desfășoară zilnic pentru siguranța cetățenilor municipiului.

„Avem un program, Legea Voluntariatului și ne dorim să atragem cetățenii municipiului Baia Mare să participe la activitățile polițienești, bineînțeles acolo unde se poate. Ne dorim acest lucru pentru că, din punctul nostru de vedere, dacă implici comunitatea și oamenii văd ce activități face poliția, cu ce probleme se confruntă polițiștii, atunci începi să ai sprijinul populației. Oamenii văd că polițiștii își fac treaba cum trebuie, oamenii își dau seama că poliția nu e o entitate izolată de comunitate și atunci caștigul față de siguranța cetățeanului este mult mai mare. Ca și exemplu, ne confruntăm cu problema cerșetoriei în municipiu și avem persoane care vin din alte județe, vin cu trenul, vin cu mașina.

Dacă cetățenii ar înțelege că nu este benefic pentru cei care cerșesc să primească bani, atunci am eradica problema aceasta mult mai repede. Noi am făcut și dosare penale pentru folosirea minorilor în scop de cerșetorie și nu e normal să-i vedem pe copii în soare, pe caniculă, cerșind. Sunt și persoane care practică o formă agresivă de a cerși și din punctul nostru de vedere nu este normal așa ceva”, a declarat, pentru ziarmm.ro, șeful Poliției Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu