VIZITĂ – Episcopul Spaniei și Portugaliei a venit în Maramureș

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a primit, în acest final de săptămană, la Centrul Eparhial, vizita Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei. Preasfințitul Părinte Timotei este sătmărean de origine. Din Baia Mare cei doi ierarhi au poposit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Moisei, unde au fost întâmpinați de către Preacuviosul Părinte Arhim. Teofil Pop, starețul lăcașului monahal. Potrivit informațiilor furnizate de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Preasfințiile lor s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și au vizitat mănăstirea Moisei.
Azi, 29 august, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a luat parte la hramul Mănăstirii Borșa Pietroasa. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.
Pentru cei care nu știu, piatra de temelie a schitului a fost pusă la data de 26 octombrie 2007 de către IPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramuresului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți și credincioși. Complexul monahal cuprinde corpul de chilii cu două nivele, două ateliere (unul de pictură și unul de croitorie) și o păstrăvărie. Obstea Schitului numara 9 vietuitoare povatuite de parintele duhovnic Ieromonah Ambrozie Piticari si maica Stareta monahia Ioanichia Timis.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu