VIȘEU DE SUS – Casa în care au murit trei oameni, refăcută cu ajutorul Bisericii

În data de 24 aprilie trei oameni aveau să moară arși de vii în zona Valea Peștilor din Vișeu de Sus. Casa care a căzut pradă focului aparținea familiei Bersan, tatăl Ioan, soția Ileana și fiul Petru pierzându-și viața atunci. Protopopiatul Vișeu de Sus a anunțat că s-a luat decizia că Biserica să se implice în refacerea acestei case. Anunțul a fost făcut de către preot Mihai Chira, protopop al Vișeului.

„Sâmbătă dimineața, 24 aprilie, s-a produs o tragedie în orașul Vișeu de Sus, în parohia Valea Râului, unde o casă a ars din temelie, în incendiu pierzându-și viața cei trei locatari: Bersan Ioan în vârstă de 89 de ani, soția Ileana în vârstă de 80 de ani și fiul Petru în vârstă de 40 de ani. Secția de pompieri Vișeu de Sus a intervenit, dar din cauza distanței, a căii de acces dificile și a lipsei apei, casa a fost distrusă total. Din încredințarea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, prin proiectul social ” Construiește o casă, zidește suflete” Protopopiatul Vișeu se va implica în refacerea casei.
Menționăm că familia Bersan mai are patru copii căsătoriți, care doresc refacerea casei părintești. Cei care doresc să dea o mănă de ajutor la reconstrucția casei, sunt rugați să ne contacteze, ca împreună să aducem o mângâiere familie greu încercate si să dăm un exemplu de solidaritate creștină în fața suferinței”, este anunțul Protopopiatului Vișeu.

Dragos HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu