VINERI, 13 – S-au tras focuri de armă la Barsana

Ziua de vineri, 13, a fost una în care s-au tras focuri de armă la Barsana pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră. La data amintită mai sus, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a  desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

„Astfel, în jurul orei 23.35, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Bârsana, județul Maramureș, o persoană care transporta un colet voluminos. Imediat colegii noștri au acționat pentru interceptarea persoanei în cauză, dar în momentul în care aceasta a observat echipajul Poliției de Frontieră a abandonat coletul și a fugit.

Deoarece persoana nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă din cauza terenului accidentat nu a fost posibilă oprirea acesteia. S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie  cu care în curtea unui imobil a fost observat un colet voluminos. Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde, într-o anexă folosită pentru creșterea animalelor au fost descoperite alte 5 colete, care conțineau țigări de contrabandă”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Coletele conțineau 5.348 pachete de țigări, de proveniență Duty Free și valorau 62.572 lei. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu