VIDEO – 132 de cetăţeni străini, depistați ascunși printre mărfurile din camioane. Într-un singur tir au fost găsite 75 de persoane

Tot mai mulți străini încearcă să ajungă în Occident prin Romania. Numai în ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni derulate la graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră din vestul țării au depistat ascunşi în trei automarfare încărcate cu produse sanitare, încălțăminte și plăci din pal, nu mai puțin de 132 de cetăţeni din India, Afganistan, Bangladesh, Pakistan, Tunisia,  care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cel mai mare grup, format din 75 de cetăţeni străini, a fost depistat în cursul acestei dimineţi, într-un TIR încărcat cu încălţăminte.

„În data de 15,07.2022, ora 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, bărbatul transporta încălțăminte din România pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autovehiculului, în urma căruia, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi 75 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Bangladesh şi Pakistan, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Alte două cazuri similare s-au înregistrat tot la PTF Nădlac II, în data de 14.07.2022. La intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi în două ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria, conduse de un cetățean români și un bulgar, 57 de cetăţeni străini. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse sanitare, încălțăminte și plăci din pal, pentru societăți din Italia și Franța.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din India, Afganistan, Bangladesh, Pakistan, Tunisia şi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen”, precizează Poliția de Frontieră Romană.

Conform legii, în toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu