VEȘTI DE LA METEOROLOGI – Cat de ploioasă va fi luna mai

Ploi

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo valabilă pentru următoarele patru sîăptămani. Meteorologii spun că luna mai va fi în mare parte cu temperaturi normale pentru perioada din an în care ne aflăm, însă vor fi și perioada cand va fi mai frig decat ar fi normal. Vom avea și ploi abundente în anumite perioade de timp.

Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific
pentru acest interval, în toată țara.

Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Cu excepția regiunilor centrale și în extremitatea de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară.

Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi local deficitar la munte, precum și în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu