Veneţia va testa o taxă pentru turiştii de o zi

Veneţia va testa din 2024 o taxă de cinci euro care vizează turiştii care vin doar pentru o zi în Oraşul Dogilor, victimă a turismului de masă şi riscând să fie plasată luna aceasta pe lista UNESCO a patrimoniului mondial în pericol, notează AFP, informează AGERPRES.

Obiectivul principal al acestei măsuri, votată marţi de consiliul municipal al Veneţiei, este de a descuraja vizitatorii de o zi care contribuie la aglomerarea oraşului celebru în întreaga lume pentru operele sale de artă, podurile şi canalele sale.

În 2024, această taxă plătibilă online va fi introdusă pentru maximum 30 de zile în care numărul de turişti este în mod tradiţional mai mare, în special în weekendurile cu punte din primăvară şi în perioada verii. Calendarul zilelor în cauză va fi publicat ulterior. Vor fi scutite de această taxă persoanele sub 14 ani şi turiştii care petrec cel puţin o noapte la faţa locului.

„Este un prim pas (…) Facem un experiment”, a afirmat primarul de dreapta Luigi Brugnaro, promiţând că „sistemul va fi uşor de utilizat”.

Unda verde pentru această măsură intrevine în momentul în care Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a recomandat la sfârşitul lui iulie să plaseze Serenissima pe lista patrimoniului mondial în pericol, considerând că Italia a luat până acum măsuri „insuficiente” pentru a combate deteriorarea sitului.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu