Vasile Vlasin cere reluarea nuntilor de noapte in Baia Mare

Consilierul municipal Vasile Vlasin solicita Consiliului Local revocarea hotararii prin care se stabileste orarul de functionare al localurilor baimarene ce organizeaza nunti, botezuri si alte mese festive. Alesul democrat-liberal afirma ca hotararea adoptata in cursul anului trecut este lipsita de obiect si vine in contradictie cu o lege din 1991, care reglementeaza asigurarea confortului si linistii publice.

Contradictie. „Legea precizeaza foarte clar ca avem de a face cu o contraventie in cazul tulburarii linistii locatarilor intre orele 22 – 08, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora. In acest sens, hotararea de CL este lipsita de obiect, ba, mai mult, vine in contradictie cu prevederile legii in ceea ce priveste ora pentru care este impusa restrictia: 23 – 07, in loc de 22 – 08”, a declarat Vlasin.

Pierderi pentru agentii economici. De asemenea, alesul local afirma ca „dupa intrarea in vigoare a acestei hotarari de CL, agentii economici din Baia Mare au inregistrat pierderi financiare considerabile, clientii acestora apeland la serviciile agentilor economici de pe raza localitatilor invecinate. Aceste pierderi financiare vor fi resimtite inclusiv la nivelul incasarilor la bugetul Municipiului Baia Mare”.

Hotararea de Consiliu Local la care Vlasin face referire a fost adoptata in sedinta ordinara din luna iulie a anului trecut. Conform acesteia, orarul de functionare pentru unitatile de alimentatie publica (restaurante, cantine, sali de nunti speciale), hoteluri, moteluri, pensiuni – care organizeaza mese festive, respectiv nunti si botezuri, indiferent de zona in care sunt situate pe raza Municipiului Baia Mare – va fi 7 – 23.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu