Vanzatorii de kurtoskalacs la tejghea, aciuiati in Centrul Vechi, transforma Millennium Business Center in balci ieftin

Centrul istoric al Baii Mari risca sa devina un targ al gogoseriilor si covrigariilor, dupa ce in uma cu cinci ani a fost renovat din bani europeni, obtinand un premiu la nivel national pentru proiectul Millennium Business Center. De ceva vreme, doua constructii improvizate, pe post de tejghele ambulante, si-au facut loc pe platoul din Centrul Vechi al orasului, comercializand kurtoskalacs.

Deloc incadrate in peisajul cu iz istoric si total neadecvate vizavi de ceea ce si-a propus Centrul de Afaceri Millennium, cele doua tonete vin sa aduca o nota ieftina pentru proiectul care a facut Baia Mare sa scoata capul in lumea buna a realizarilor de acest gen.

Petre Mitru, administratorul societatii care gestioneaza problemele legate de spatiile Millennium, spune ca s-a ajuns la inchirierea suprafetelor respective dupa ce reprezentantii Primariei s-au declarat de acord cu acest lucru.

„Cele doua solicitarii au venit insotite cu un act de la Primarie, de la Serviciul Comercial si de la Serviciul de Urbanism, din care reiesea ca totul este in regula din punct de vedere urbanistic, estetic. Asa ca am incheiat contractul de inchiriere. Din punctul meu de vedere, cele doua nu au nicio legatura cu ceea ce inseamna Millenium Business Center. Si arata cum arata.

Dar in calitate de administrator al societatii sunt obligat sa inchei contracte prin care sa aduc bani la bugetul Municipalitatii. Iar din moment ce actele lor erau in regula, nu am eu atributii sa ma pronunt decat din punct de vedere strict comercial. In calitate de administrator, eu inchiriez toata Piata, sa fac bani, indiferent ca imi place sau nu cum arata”, a declarat Petre Mitru.

De aratat… se vede cum arata. Mai lipseste sa vina si doi turcaleti cu, ne scuzati de expresie, rahat cu fistic, si cativa vanzatori de kitsch-uri din plastic pe post de bijuterii, si iarmarocul e gata.

Cum s-a ajuns la kurtoscolacs si nu la… gogosi de exemplu, nu e greu de intuit. La fel de usor precum e sa raspundem la intrebarea de ce sfantul mort in fantana arteziana din aceeasi piata e de sorginte maghiara.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu