VALEA VIȘEULUI – Focuri de armă și țigări depistate abandonate într-o mașină de teren

Focuri de armă în localitatea Valea Vișeului trase de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului pentru prinderea a doi bărbați care aveau în mașina cu care se deplasau în seara zilei de 23 mai țigări de contrabandă. Oamenii legii au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.

„La puțin timp, polițiștii de frontieră au observat că autoturismul se oprește, din interior au ieșit doi bărbați și au fugit în direcții diferite, ignorând somațiile verbale ale lucătorilor noștri, precum și cele 3 focuri de avertisment transe în plan vertical, conform prevederilor legale. S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, iar în interiorul autoturismului de teren marca Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare specific Franței, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 4.510 pachete de ţigări, în valoare de 53.000 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Cei doi bărbați urmează a fi identificați, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu