VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ – Jandarmii, alături micii baschetbaliști de la Wildcats Baia Mare (FOTO)

Campania preventiv–educativă ,,Vacanţă în siguranță”, se află în plină desfășurare. Zilele trecute jandarmii maramureșeni au desfăşurat activități cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară, tabără organizată de către Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare, baschet fete și băieţi, în staţiunea turistică Șuior militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șuior desfăşurand activităţi specifice cu un grup de copii care se află în tabăra organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

„Pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

De asemenea, au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Șuior, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte”, precizează Jandarmeria Maramureș.

Mai spunem doar că această campanie preventiv – educativă ,, Vacanţă în siguranță” va continua pe toată perioada vacanţei de vară, în cadrul acesteia urmand a avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţ, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu