UPDATE: Soc la Moscova – Doua explozii la statiile de metrou au ucis 43 de oameni

Doua explozii devastatoare au avut loc in aceasta dimineata la Moscova. O prima bomba a explodat intr-un vagon al unui tren aflat pe peronul statiei Lubianka, din centru capitalei. In apropiere se afla sediul fostului KBG, actualul Serviciu Federal de Securitate Rus. In urma exploziei, 25 persoane si-au pierdut viata.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, la 8.34, a venit cea de-a doua explozie, in statia de metrou Park Kulturi. A doua explozie a cauzat moartea a 18 persoane. Numarul total al ranitilor este de peste 120.

UPDATE: Puterea exploziei din statia Park Kulturi a fost de circa 1,5 kilograme echivalent de trotil, a declarat reprezentantul oficial al Comisiei de Ancheta de pe langa Procuratura Generala a Rusiei, Vladimir Markin.

Potrivit lui Markin, datele preliminare ale anchetei au aratat ca in atentat s-a folosit explozibilul plastic, care a fost pus in functiune de o terorista-sinucigasa, ale carei ramasite au fost deja descoperite, scrie agerpres.

Analizand inregistrarile de pe camerele de filmat, anchetatorii au ajuns la concluzia ca explozia din statia Park Kulturi a avut loc in monentul cand usile trenului se deschideau.

In acelasi timp, o sursa de informatie anonima din cadrul structurilor rusesti de aparare a ordinii publice a declarat ca puterea exploziei din statia Lubianka a fost diluata, deoarece terorista care a detonat bomba era inconjurata de multa lume, iar usile erau deschise.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu