Un urs blocat într-o maşină, eliberat de Poliţia americană

Un exemplar de urs negru american (baribal), rămas blocat pe bancheta din spate a unei maşini, a fost eliberat de un echipaj de poliţişti din vestul Statelor Unite, care au utilizat o coardă pentru a evita să fie atacaţi de animal, informează AFP, transmite AGERPRES.

Contactaţi pentru a veni în ajutorul ursului aflat într-o situaţie dificilă, agenţii biroului şerifului din Washoe, un comitat din statul Nevada, au trebuit să improvizeze.

Acel baribal reuşise să pătrundă într-un vehicul staţionat într-o parcare. Animalul se afla probabil în căutare de hrană, dar a rămas blocat atunci când portiera s-a închis în spatele său.

Pentru a-l elibera, un agent a legat o coardă de mânerul portierei, conform unei înregistrări video publicate duminică pe reţelele de socializare. Odată ajuns la o distanţă sigură, poliţistul a tras de acel cablu improvizat şi ursul a ieşit imediat din maşină, îndreptându-se apoi spre pădure.

Se pare că baribalul a avut un comportament deloc cuviincios: frustrat de situaţia sa de captivitate, a distrus complet habitaclul maşinii.

Ursul negru, specia cea mai răspândită în America de Nord, poate să ajungă la o greutate de până la 270 de kilograme. Înzestrate cu un simţ olfactiv foarte dezvoltat, aceste animale omnivore pot detecta hrana de la distanţe foarte mari, ceea ce îi face să interacţioneze uneori cu oamenii.

„Primăvara este o perioadă activă (…) şi este un bun prilej să ne reamintim că trebuie să ne ferim de urşi atunci când ne aflăm în natură”, a transmis pe Twitter biroul şerifului din Washoe.

„Fiţi atenţi cu ambalajele de alimente, cu îngheţata şi cu obiectele parfumate din vehicule. Evitaţi să lăsaţi hrană în maşini (…) Nu hrăniţi urşii!”, a adăugat şeriful american.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu