Un tigru ”mâncător de oameni”, ucis în India după ce a omorât 9 persoane

Un tigru supranumit „mâncătorul de oameni din Champaran”, care a omorât cel puţin nouă persoane, a fost ucis de poliţia indiană în urma unei operaţiuni la care au participat 200 de persoane, au anunţat duminică autorităţile, informează AGERPRES.

Felina mare i-a terorizat pe locuitorii din zona rezervaţiei de tigri Valmiki din Champaran, în estul Indiei, ucigând cel puţin şase persoane în ultima lună, printre acestea numărându-se o femeie şi fiul ei de opt ani, sâmbătă.

Chiar înainte de aceste ultime două decese, autorităţile au declarat tigrul – un mascul cu vârsta de trei sau patru ani – drept un „mâncător de oameni”, ceea ce însemna că putea fi ucis.

Tentativele anterioare de neutralizare a animalului au eşuat.

„Două echipe au intrat în pădure cu doi elefanţi, sâmbătă după-amiază, iar o a treia a aşteptat unde credeam că va ieşi tigrul şi am tras (…) omorându-l acolo”, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Kiran Kumar.

În timp ce sătenii băteau în recipiente de tablă, o echipă alcătuită din opt lunetişti şi aproximativ 200 de membri ai departamentului forestier a avut nevoie de aproape şase ore pentru a finaliza operaţiunea, a precizat Kumar.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu