Un sobolan a provocat un scurtcircuit la panoul electic al unui bloc, panicand locatarii

Un sobolan a panicat mai multi baimareni, dupa ce a ros cablurile unui panou electric al unui bloc si a provocat un scurtcircuit.

Oamenii au cerut ajutorul pomipierilor, alarmati fiind de fumul ce iesea din tablou. Pompierii Detasamentului Baia Mare au intervenit la tabloul electric situat in scara unui bloc de pe strada Melodiei din oras. La deschiderea panoului, pompierii au constatat prezenta sobolanului in interiorul panoului, precum si faptul ca acesta provocase scurtcircuitul, rozand cablurile.

O echipa a SC Electrica a intrerupt curentul, focul a fost stins cu un stingator cu pulbere, iar rozatoarea a fost scoasa din tabloul unde a provocat atatea probleme.

In ultimele 24 de ore, pompierii maramureseni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a inca doua incendii.

Pompierii din Targu Lapus au intervenit in satu Peteritea, comuna Vima Mica, unde izolatia unui conductor electric de la reteaua stradala a luat foc. Au ars 15 metri liniari de izolatie. Focul a izbucnit, probabil, din cauza unui scurtcircuit.

„Pompierii din Targu Lapus au intervenit din nou, la numai cateva minute dupa miezul noptii, de aceasta data in Baiut, la o distanta de 26 de kilometri, la un incendiu declansat in gospodaria, situata pe strada Principala, apartinand unui localnic”, precizeaza plutonier adjutant Cornel Babut, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

A ars magazia din lemn pe o suprafata de  circa 25 de metri patrati si 3 metri cubi de lemn de foc. La stingerea incendiului a participat si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului de la o tigara.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu