- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Un rinocer negru in pericol critic de disparitie s-a nascut in Marea Britanie

Un rinocer negru estic in pericol critic de disparitie s-a nascut in Tara Galilor, primul exemplar din aceasta specie nascut in Marea Britanie, a informat luni presa locala, relateaza Xinhua, transmite AGERPRES.

Rinocerii negri estici sunt clasificati in pericol critic de disparitie din cauza braconajului si a pierderii habitatului. Se estimeaza ca in salbaticie traiesc mai putin de 650 de exemplare si aproximativ 87 in gradinile zoologice din toata Europa.

Puiul mascul s-a nascut la gradina zoologica Folly Farm din Pembrokeshire in dimineata zilei de 16 ianuarie, dupa o perioada de gestatie de 15 luni. In cateva ore, el a stat in picioare si s-a plimbat alaturi de pe mama sa, Dakima, in tarcul lor.

„Este cel mai important pui care s-a nascut vreodata la Folly Farm si este un eveniment extraordinar pentru intreg personalul de aici”, a declarat Tim Morphew de la Folly Farm.

Puiul de rinocer, care cantareste intre 30 si 45 kg, va fi atent monitorizat alaturi de mama sa in urmatoarele saptamani.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu