- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Un bărbat din Oncești a rămas și fără mașină, și fără țigări

Captură de țigări de contrabandă a polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș. Aceștia au depistat pe raza localității Oncești, un maramureșean conducând un autoturism marca Skoda în care se aflau 1.500 pachete de țigări, de proveniență extracomunitară. Marfa a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, respectiv autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituției.

S-a întâmplat în data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, când pe timpul executării unor misiuni de supravegehre și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au oprit în trafic pe raza localității Oncești un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România, condus de către un maramureșean, în vârstă de 63 de ani.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în portbagaj au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii împreună cu șoferul, la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de țigări, provenite din spațiul extracomunitar, în valoare de 17.550 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu