Umbla vorba prin oras: Liberalii l-ar putea arunca pe Vasile Barbul in lupta pentru Primaria Baia Mare

Arestarea lui Cristian Anghel a lasat un gol imens in administratia locala. Cel mai ravnit loc de conducere din Maramures a ramas vacant, iar acum tot mai multi ochi se uita pofticiosi spre fotoliul edilului. Partidele au intrat deja in trepidatii. Se discuta, se barfeste, se fac planuri. Cafenelele vor functiona cu un program tot mai prelungit, musterii aratandu-se tot mai dornici de a vorbi despre viitorul municipiului.

Pentru liberali va fi cel mai greu sa isi desemneze un om care sa candideze. In primul rand, locomotiva diesel a partidului la nivel local a fost Cristian Anghel. Presedintele PNL Maramures. Un partid care fara prezenta lui Anghel nu reprezinta mare branza in oras. S-a vazut la toate alegerile care nu l-au avut ca si candidat pe Anghel.

Forta PNL a stat in Anghel. Acum el este la inchisoare. Si va sta acolo destula vreme incat viitorul sau politic sa fie terminat. Sau cine stie daca nu cumva vom avea parte si de o revenire surpriza peste cativa ani?

Acum, PNL cauta in palaria magica un candidat pentru a-l inlocui pe Anghel. Nu o sa gaseasca. Pentru ca nicinul dintre liderii organizatiei nu isi va asuma riscul de a candida. Cel mai probabil, vor trimite pe cineva la sacrificiu. Iar Vasile Barbul se incadreaza din toate punctele de vedere.

Politic, nu are nicio pretentie. Nu reprezinta nimic, deci nu poate pierde nimic. Nu deranjeaza pe nimeni, asa ca il pot trimite in lupta linistiti. Administrativ, e un director in Primaria lui Anghel. Iar daca Anghel a zburat, isi poate face si el bagajele in cazul in care iese alt primar decat unul liberal. Prin mana lui se deruleaza foarte multe contracte importante in oras. Cel mai probabil, la o eventuala nominalizare, Barbul are toate sansele sa accepte.

Si nu va scoate un scor foarte prost, ci unul surprinzator de bun, chiar. Dintr-un motiv foarte simplu: isi va construi imaginea de candidat peste umbra lui Anghel, a carui prezenta va bantui inca multa vreme prin urbe. Iar Barbul face parte din echipa lui Anghel, ceea ce ii va atrage de partea sa pe multi din sustinatorii edilului arestat. Iar daca prinde un tur doi, s-ar putea sa nu se stie.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu