Umbla vorba prin oras: Deputatul Catalin Chereches incearca revenirea in PSD, dupa ce a fost respins de liderii grupului de parlamentari independenti

Zilele acestea, la bursa zvonurilor circula ideea ca deputatul Catalin Chereches, proaspat demisionar PSD, si-ar negocia revenirea in partid. Un partid despre care a spus ca poarta amprenta coruptiei si comunismului. Ce-i drept, asta a zis-o acum o saptamana, deci nu se pune, ca poate lucrurile s-au indreptat intre timp.

Si de unde ideea revenirii? Tot la bursa cu pricina, circula zvonul ca deputatul baimarean nu a fost acceptat in grupul parlamentarilor independenti, care i-au dat de inteles ca are pasaport expirat. Asa ca deputatul s-a orientat pe unde a stiut.

A inceput cu PSD, se spune. Unde a incercat sa-si negocieze o pozitie. Cam stramt va fi, avand in vedere ca la PSD Maramures nu mai este dorit de multi din fostii colegi, care au amenintat cu demisiile in cazul revenirii lui Chereches.

Dar soarta sa nu se decide aici. Ci la Bucuresti, unde bursa spune ca deputatul s-a intalnit cu Adrian Nastase si a avut o discutie prelungita. Iar luni, urmeaza o intrevedere in cabinetul numarul 1 al partidului, la Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Dar daca asta cu PSD-ul nu iese, ar putea reusi o alta varianta. Cu PD-L, de exemplu. Joi, dupa intalnirea parlamentarilor cu conducerea judetului, presedintele tuturor maramuresenilor din judetele afectate de valul maghiarimii s-a retras cu tanarul deputat la o discutie tet a tet.

Ce o sa iasa, greu de spus. Chereches e intr-o situatie delicata dupa ce s-a laudat cu un nou partid cu orientare de stanga si purtand amprente nationaliste, iar dupa plecarea sa, despre PSD nu a avut cuvinte de lauda. Vom vedea. La bursa, totul e posibil.

Ciprian DOCHITA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu