Ultima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a: proba scrisa, la matematica

Miercuri, 12 mai, peste 5.200 de elevi maramureseni de clasa a VIII-a sunt asteptati sa sustina ultima proba din cadrul evaluarii nationale, cea scrisa, la matematica. Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute. Salile in care se sustine examenul sunt, in prealabil, adaptate astfel incat elevii sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica. Frauda sau tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Potrivit  inspectorului general Mariana Pop, evaluarea nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune, cu doua perioade, iar cei care din diferite motive absenteaza pot fi evaluati intr-o sesiune ulterioara. Rezultatele de la examenul national sunt facute publice in cel mult 5 zile de la sustinerea probei.

radio galaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu