UPDATE: Ultima ora: Primarul Cristian Anghel ramane in inchisoare – Tribunalul Maramures a amanat sentinta

Primarul Cristian Anghel condamnat pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata se afla in acest moment la Tribunalul Maramures. Magistratii maramureseni solutioneaza cererea de intrerupere a executarii pedepsei.

UPDATE: In urma cu cateva minute, magistratii au hotarat amanarea cauzei in ceea ce priveste judecarea cererii formulate de primarul Cristian Anghel. Urmatoarea infatisare in fata instantei de judecata va avea loc miercuri, 24 martie.

Initial, avocatul edilului baimarean, Ioan Blajan, a solicitat inlocuirea procurorului DNA cu unul de sedinta. Insa instanta a respins cererea sa si s-a trecut la dezbaterea pe fond a cauzei. Procurorul DNA a solicitat studierea motivelor invocate de condamnat pentru intreruperea executarii pedepsei. Acestea aveau in vedere multiplele calitati pe care Cristian Anghel le-a detinut sau le detine: primar, presedinte PNL, profesor universitar, dar si cap al familiei.

Pornind de la aceste considerente, aparatorul sau a solicitat intreruperea executarii pedepsei, pentru ca Anghel sa poata trece la predarea de gestiune fata de Primarie, Universitate si PNL. De asemenea, nu au fost uitate nici indatoririle sale fata de familie.

Procurorul DNA nu a contestat faptul ca o descarcare de gestiune este necesara fata de institutiile statului sau fata de partid, insa a cerut amanarea cauzei pana la dovedirea cu acte a calitatilor pe care Cristian Anghel le-a avut, precum a urgentei unui astfel de demers.

Instanta a apreciat ca solicitarea procurorului DNA este una intemeiata si a hotarat amanarea cauzei.

Sala de sedinta s-a dovedit neincapatoare pentru asistenta venita intr-un numar foarte mare sa asiste la proces. Peste 300 de oameni, cei mai multi angajati ai Primariei, l-au sustinut pe primarul Cristian Anghel. La sfarsit, cineva i-a transmis un mesaj de incurajare: “Fii tare, Cristi, toata Baia Mare e cu tine!” Imbracat la costum si cravata, edilul nu si-a tradat starea de spirit, pastrandu-si calmul si parand degajat. Crisparea cea mare, in schimb, se putea citi pe fetele celor prezenti in sala. Mai multe angajate ale Primariei au izbucnit in lacrimi la vederea lui Cristian Anghel in boxa inculpatilor.

La iesirea din sala, zeci de minute, lumea a ramas pe holuri si in fata Tribunalului, inca inmarmurita de deznodamantul procesului primarului Anghel.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu