Ucrainean oprit la Sarasau, in timp ce incerca sa ajunga in spatiul Uniunii Europene pentru a doua oara

Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut un cetatean ucrainean dupa ce acesta a trecut ilegal frontiera de stat, din Ucraina in Romania. Nu este pentru prima data cand barbatul savarseste o infractiune cu scopul de a ajunge in Italia, in luna octombrie 2008 a mai incercat sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei impreuna cu fiul sau minor, numai ca si atunci a fost retinut.

In ambele cazuri, politistii de frontiera i-au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat si a fost predat autoritatilor de frontiera din Ucraina in vederea continuarii cercetarilor.

„Vineri, 9 aprilie a.c., in jurul orei 08, lucratorii Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au depistat si retinut pe directia localitatii Remeti, la aproximativ 100 de metri de linia de frontiera o persoana care nu vorbea limba romana.

Pe timpul cercetarilor s-a stabilit ca persoana in cauza este cetatean ucrainean, se numeste  K. Serghei Nicolaiev, are 38 de ani si este din localitatea Dobrensche”, a precizat Iulia Stan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures.

Barbatul a trecut inot apa raului Tisa si a declarat politistilor de frontiera maramureseni ca intentiona sa ajunga in Italia pentru a-si gasi un loc de munca.  La fel s-a intamplat si in anul 2008 cand a incercat sa treaca ilegal frontiera, din Ucraina in Romania, pe aceeasi directie, numai ca atunci era impreuna cu fiul sau minor si au folosit o barca pneumatica.

„In ambele cazuri, politistii de frontiera i-au intocmit barbatului dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat si a fost predat autoritatilor de frontiera din Ucraina in vederea continuarii cercetarilor si luarea masurilor legale ce se impun”, a adaugat Stan.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu