TRISTEȚE – Părintele Ștefan Peter, din Parohia Ortodoxă Hărnicești, a murit la 66 de ani

Ștefan Peter, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Hărnicești, Protopopiatul Sighet, a trecut la cele veșnice, marți, 9 mai 2023, la vârsta de 66 de ani. Informația a fost confirmată de cei de la Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Slujba înmormântării ar urma să aibă loc în data de 13 mai.
„Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului: Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, slujitorii Sfintelor Altare din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Sighet, transmit familiei îndoliate și mult încercate un mesaj de condoleanțe, compasiune, alinare și mângâiere sufletească. Bunul Dumnezeu să îl ierte și să îi odihnească sufletul în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Născut la data de 30 octombrie 1957 în localitatea Berbești, Maramureș, din părinții Petru și Marișca. A absolvit Școala Generală Berbești iar studiile teologice la Cluj-Napoca, absolvite în 1980. Tot în același an se căsătorește cu Rodica Gampe, iar căsnicia le este binecuvântată cu un fiu, Radu. Hirotonit preot pe seama Parohiei Ortodoxe Tiocu de Sus cu filia Igritia în anul 1981. Părintele Ștefan Peter a fost păstorul credincioșilor din Hărnicești încă din 15 octombrie, anul 1988, timp de 35 de ani, slujind cu multă râvnă și devotament, cu timp și fără timp, biserica lui Hristos și credincioșii din această localitate. A fost un preot cu o slujire frumoasă, ascultător și ascultat de credincioși, cinstit și respectat de noi toți care l-au cunoscut”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu