TRISTEȚE – A murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

A murit azi, 8 septembrie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, considerată de mulți un simbol al țării, dar și alalumii întregi. Este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, regina dandu-și sfarșitul la venerabila varstă de 96 de ani.

Pe rețelele de socializare au apărut deja primele glume pe această temă, toate avand legătură cu fostul președinte Ion Iliescu, toate avand legătură cu durata de viață a fostului președinte al Romaniei. Despre el se spune că a ajuns în Marea Finală. Adică a rămas singur, acum că Regina Elisabeta a murit.

În cazul Reginei Elisabeta vorbim de 70 de ani de domnie. Zeci de ani în care Regina Elisabeta a fost un simbol al UK, al lumii întregi. A trecut prin perioada Brexit, prin perioada decesului prințesei Diana, plus multe altele. Elizabeth a numit anul 1992 annus horribilis. În 2003, regina a suferit o intervenție chirurgicală la ambii genunchi. În anul 2013 a ales să nu participe la ședința bienală a șefilor de guvern din Commonwealth pentru prima dată în 40 de ani. Ar mai merita menționat poate doar faptul că Regina și-a depășit străbunica, Regina Victoria, devenind cel mai longeviv monarh britanic la 21 decembrie 2007. A fost, de asemenea, și monarhul britanic cu cea mai lungă domnie și șefa de stat cu cea mai îndelungată funcție din istoria lumii, la 9 septembrie 2015.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu