Tribunalul Maramureș: Trei persoane arestate pentru trafic de droguri

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 24 ianuarie, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.01.2021, până la data de 22.02.2021 inclusiv, a inculpatului X, în vârstă de 27 de ani
cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, şi a inculpatului Y, în vârstă de 37 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii continuate (două acțiuni distincte) de trafic de droguri de risc și de mare risc, reţinând în sarcina acestora indicii temeinice care justifică următoarele suspiciuni rezonabile:

”Inculpatul X, în data de 23.01.2021, a procurat de la inculpatul Y iar ulterior a deținut și a transportat cantitatea de 101 comprimate de droguri de mare risc MDMA, fiind prins în flagrant în momentul în care dorea să le dea altei persoane.

Inculpatul Y, în data de 23.01.2021, a deținut la locuința sa o cantitate mare de droguri de risc și de mare risc, toate găsite cu ocazia percheziției domicilare efectuate, după ce, în prealabil, în aceeași zi de 23.01.2021, în jurul orei 17:00, i-a dat inculpatului X, pentru a fi transportate și vândute altei persoane cantitatea de 101 comprimate MDMA.

Cei doi inculpaţi au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”, precizează reprezentanți ai Tribunalului Maramureș.

***

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 23 ianuarie, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.01.2021, până la data de 21.02.2021 inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 23 de ani cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

”Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 22.01.2021, a deţinut droguri de risc şi de mare risc într-o cantitate nerezonabil de mare pentru a putea fi apreciată ca fiind destinată exclusiv propriului consum, din care o parte au fost deţinute şi transportate cu autoturismul proprietate personală, iar o altă parte au fost deţinute şi descoperite la locuinţa folosită de acesta, în urma efectuării percheziţiei domiciliare autorizate în cauză.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”, mai spun cei de la Tribunal.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu