Trei suspecti retinuti si prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru infractiuni de trafic de droguri – Vezi imagini cu suspectii in instanta

In cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT Maramures a emis ordonante de retinere pentru trei suspecti cercetati pentru infractiuni de trafic de droguri. Joi, acestia au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Cei trei au intrat in atentia organelor de urmarire penala in urma unor informatii detinute la nivelul Politiei de Frontiera Maramures si Serviciului Roman de Informatii, care au declansat o actiune pe linia combaterii traficului si consumului ilicit de droguri de risc, pe raza judetelor Maramures si Satu Mare.

„Dupa o monitorizare de aproape o luna, in data de 5 mai, lucratorii Politiei de Frontiera Maramures, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Maramures, au organizat o actiune de prindere in flagrant a membrilor unui grup infractional care incerca sa comercializeze droguri de risc, respectiv hasis, intr-o benzinarie din Sighetu Marmatiei”, a precizat Iulia Stan, purtator de cuvant al IJPF Maramures.

In urma flagrantului au fost retinuti 2 barbati din localitatea Sapanta, si anume M. Gheorghe, in varsta de 43 de ani, si S. Marius, in varsta de 19 ani, in timp ce incercau sa ofere spre vanzare cantitatea de 420 gr hasis.

Simultan, politistii de frontiera au efectuat perchezitii la domiciliile celor doi barbati, precum si la satmareanul M. Adrian, in varsta de 35 de ani, legatura infractionala a celor doi. La domiciliul barbatului din Satu Mare a fost gasita in dulap, printre haine, cantitatea de peste 80 gr de hasis.

Intreaga cantitatea de droguri, de peste 500 gr hasis, in valoare de 7000 de euro a fost ridicata in vederea confiscarii si trimisa spre un laborator de specialitate care in urma expertizarii s-a comunicat un rezultat pozitiv.

Celor trei barbati li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup in vederea savarsirii de infractiuni; introducere in tara de droguri de risc fara drept; trafic de droguri in forma continuata si detinere de droguri pentru consum propriu, fara drept.

Daca cei implicati vor fi gasiti vinovati, acestia risca pedepse de pana la 20 ani de inchisoare.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures si politistii de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor membrilor gruparii, a consumatorilor si documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu