Transport de haine second-hand care trebuiau să ajungă în Baia Mare, oprit la Petea. Care a fost

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare, s-a prezentat zilele trecute, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureșan în vârstă de 50 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România.

„Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o firmă din Baia Mare, județul Maramureș. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate totală de 1.461 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curățare și dezinsecție”, arată polițiștii de frontieră sătmăreni.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

FOTO ITPF Sighetu Marmației

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu