Trafic de influență: Individ condamnat după ce a primit foloase materiale de la un șef serviciu în cadrul IPJ Maramureș. Află ce i-a promis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat urmărirea penală şi, la data de 11 septembrie 2023, au încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, fără calitate specială, ca urmare a recunoașterii faptei, a acceptării încadrării juridice și a pedepsei de 2 ani închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, precum și a prestării unei munci neremunerate în folosul comunității la o instituție publică din municipiul Baia Mare, pe o perioadă de 90 de zile.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 29 martie 2023 – 11 aprilie 2023, inculpatul a pretins și a primit foloase materiale de la un ofițer care exercita funcția de șef serviciu în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă un ofițer, care exercită o funcție de conducere în cadrul unei direcții de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru ca acesta să îndeplinească un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv să demareze procedura de împuternicire a celui dintâi într-o funcție de conducere la direcția respectivă.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș. Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Maramureș.

Precizăm că, încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu