Tragic: Bilantul epidemiei de holera in Haiti depaseste 900 de morti

Ultimul bilant al epidemiei de holera declansate in Haiti in urma cu trei saptamani indica 917 morti, ea manifestandu-se deocamdata in sase din cele zece departamente, informeaza Reuters.

Bilantul – datand din 12 noiembrie – mai arata ca alte peste 14.600 de persoane sunt spitalizate, cel mai afectat fiind departamentul Artibonite, in centrul tarii, cu 600 de decese. Celelalte departamente afectate sunt Centrul, Nordul, Nord-Vestul, Sudul si Vestul, in ultimul aflandu-se si capitala Port-au-Prince.

In capitala, care a suferit distrugeri importante in urma seismului din 12 ianuarie, au fost contabilizate 27 de decese.

Circa 200.000 de haitieni risca sa contracteze holera, care incepe sa se raspandeasca printre cele 10 milioane de locuitori ai tarii, au declarat reprezentanti ai ONU, reclamand un ajutor de 163,9 milioane de dolari pentru Haiti in urmatoarele 12 luni pentru combaterea epidemiei.

Aceasta a fost agravata de inundatiile provocate de trecerea recentului uragan Tomas, care se adauga urmarilor devastatorului cutremur din 12 ianuarie, soldat cu peste 250.000 de morti si 1,5 milion de persoane ramase fara adapost. Conditiile de viata mizerabile ale haitienilor ii fac foarte vulnerabili acestei maladii care se propaga in special prin apa murdara. intreaga populatie este amenintata, nimeni nefiind imunizat impotriva holerei.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu