TISA- Mașină care circula haotic, oprită de polițiștii de frontieră. În ce stare era șoferul

Degeaba auzim toată ziua să nu urcăm băuți la volan, dacă nu și respectăm acest lucru. Problema e că deși cei aflați sub influența alcoolului au impresia că mașina merge cum trebuie, în realitate nu e deloc așa. Și astfel crește riscul de a fi oprit de poliție, în cazul de față de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, care au oprit în trafic pentru control, pe raza localității Tisa, un autoturism marca Volkswagen, care circula haotic.

„La volan se afla un cetățean român de 51 ani, domiciliat în județul Maramureș. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu are permisul de conducere la el, așa că nu poate să-l prezinte. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, lucrătorii noștri au solicitat în sprijin un echipaj din cadrul Secției 6 Poliția Rurală Sarasău care l-au testat pe bărbat, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, șoferul a fost condus la spitalul Municipal din Sighetu Marmației pentru recoltare de probe biologice.

Totodată, în urma unor verificări suplimentare, s-a constatat că bărbatului i-a fost anulat dreptul de a conduce”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră maramureșeni fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere, conform Codului Penal, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu