- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Test pentru evaluarea consumului de alcool

În perioada 17-23 iunie INSP îi invită pe doritori să participe la ”Săptămâna națională a testării consumului personal de alcool” pentru a afla care este riscul asociat consumului de alcool și spre a primi recomandări de la specialiști. Evenimentul, dedicat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și aflat la a 5-a ediție, este organizat de Asociația Aliat, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant – se arată într-un comunicat al INSP.

”Cu ajutorul acestuia, participanții (…) vor putea răspunde la 10 întrebări scurte, iar în doar 5 minute să își evalueze consumul de alcool și să evite astfel problemele de sănătate viitoare, cauzate de un consum dăunător. În ceea ce privește modalitatea de completare a chestionarelor AUDIT, aceasta se va face în mod confidențial și anonim, nu se vor colecta date care pot identifica persoana, ci doar în scop statistic (gen, vârstă, mediul de rezidență urban/rural, nivel de studii, stare civilă)”, relevă sursa citată. Testul îl găsiți aici.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu