Tesla şi furnizorii săi vor investi 15 miliarde de dolari într-o fabrică în Mexic

Samuel Garcia, guvernatorul statului mexican Nuevo Leon, a informat luni că Tesla şi furnizorii săi vor investi în următorii doi ani 15 miliarde de dolari într-o fabrică aflată încă în construcţie, o sumă triplă faţă de ceea ce anunţaseră iniţial oficialii mexicani, transmite Reuters, informează AGERPRES.

În martie, şeful Tesla, Elon Musk, anunţase că firma va deschide o gigafactory în nordul statului Nuevo Leon, ca parte a planurilor producătorului de vehicule electrice de a se extinde pe plan global.

La acel moment, Musk nu a dat detalii privind investiţia Tesla, dar oficialii mexicani au spus că fabrica va implica o investiţie de cinci miliarde de dolari. Luni, Samuel Garcia a informat că facilitarea va implica de trei ori suma anunţată în martie.

„Doar Tesla şi furnizorii săi vor genera o investiţie de 15 miliarde de dolari în doi ani. Această sumă enormă va necesita mai multe cheltuieli din partea statului pe partea de autostrăzi şi alte lucrări publice”, a declarat guvernatorul.

Înainte de anunţul Tesla din acest an, producătorii auto BMW, General Motors şi Ford au anunţat că au planuri de a produce vehicule electrice în Mexic.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră recent pentru Reuters că Tesla intenţionează să înceapă producţia în Mexic în 2025, dar compania nu a anunţat când va demara construirea gigafactory sau când vor fi produse primele maşini.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu