Tăieri ilegale într-un canton silvic din comuna Ruscova

Marți, 22 februarie, la ora 16.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Leordina au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că într-un canton silvic de pe raza comunei Ruscova au avut loc tăieri ilegale de material lemnos.

Deplasați la fața locului, împreună cu lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Poieni, polițiștii au constatat faptul că în perioada 16-17 februarie, un bărbat din Ruscova s-a deplasat în cantonul silvic unde a tăiat de pe picior verde și nemarcat 14 arbori de esenţă foioase specia fag şi un arbore de esenţă foioase specia mesteacăn cu un volum total de 42,7 m.c. şi o valoare de peste 15.000 de lei.

Ulterior, materialul lemnos a fost sustras de la faţa locului. În urma verificărilor, la o distanţă de aproximativ 2,5 km, a fost identificat materialul lemnos provenit din tăierile ilegale, respectiv 31 de piese cu diferite dimensiuni şi un volum total de  27,7 m.c.

Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată şi predată în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Poieni. În cauză, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu