- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Țâgârlaș: ”Am votat în Senat proiectul de lege prin care se ajustează prețurile contractelor de achiziție publică”

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a declarat că a votat în cadrul Senatului un proiect de lege prin care se urmărește ajustarea prețurilor materialelor de construcție, precum și prețurile pentru utilaje și echipamente tehnologice specifice proiectelor de investiții.

”Finalizarea lucrărilor și investițiilor finanțate din bani publici este vitală pentru comunitățile locale și, în acest sens, am votat în Senat proiectul de lege prin care se ajustează prețurile contractelor de achiziție publică/contractelor sectoriale/contractelor de concesiune/acordurilor – cadru.

Prin acest proiect de lege s-a urmărit ajustarea prețurilor materialelor de construcție, precum și prețurile pentru utilaje și echipamente tehnologice specifice proiectelor de investiții de care comunitățile au mare nevoie.

Prevederile sunt aplicabile contractelor de achiziţie publică, contractelor sectoriale, contractelor de concesiune, acordurilor – cadru, aferente obiectivelor, proiectelor de investiţii, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente, reparaţiilor capitale finanţate, integral sau parţial, din fonduri publice, contractelor/acordurilor – cadru care includ dotări şi/sau utilaje şi echipamente tehnologice şi funcționale necesare realizării lucrărilor aflate în derulare la data intrării în vigoare a legii.

De asemenea, textul prevede și asimilarea entităților de drept privat care, prin acte normative au calitatea de autoritate contractantă, oferind un cadru de contractare transparent și nediscriminatoriu. E o lege bună, de care administrațiile locale au mare nevoie pentru a duce la capăt proiectele de investiții de care cetățenii au mare nevoie”, a menționat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, pe pagina sa de Facebook.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu