Supermarketurile Unicarm si Carrefour din Sighet, amendate pentru produse expirate si promotii care inseala clientii

Doua societati comerciale din Sighetu Marmatiei au fost amendate de catre  pentru Protectia Consumatorilor pentru neregulile constatate. Amenzile acordate celor doua supermarketuri au totalizat 6.000 de lei si s-au acordat pentru practici comerciale inselatoare si pentru comercializarea produselor expirate.

Cele doua supermarketuri avute in vedere sunt Unicarm si Carrefour. Intr-unul dintre acestea s-au descoperit mai multe produse de patiserie expirate care erau puse la vanzare, iar unele caserole cu astfel de produse nu aveau trecuta data fabricatiei si cea a expirarii. Pentru acest fapt societatea comerciala a fost amendata cu 3.000 de lei.

„La raionul legume-fructe, am gasit ceapa verde care avea frunzele galbene si nu verzi. Iar rosiile care aveau un pret de 6,9 lei pe kilogram, insa erau moi si de o calitate inferioara”, a declarat Olivia Ardelean, inspector sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Maramures.

Controalele si amenzile venite din partea comisarilor nu s-au oprit aici. Celalalt supermarket din Sighet a fost controlat si amendat in acelasi timp pentru practici  comerciale inselatoare. Promotiile menite sa atraga clientii si sa ii determine sa cumpere erau, de fapt, un mod de a insela cumparatorii.

Aceste controale sunt un mod de a atrage atentia consumatorilor la produsele expuse pe raft de comercianti.

Ioana Popovici, TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu