Subprefectul Dorin Buda a pus in vedere Consiliului Local Sacel sa voteze bugetul pe 2010 – Acesta a fost aprobat dupa 5 incercari nereusite

Tensiunile dintre consilierii locali din Sacel au facut pana acum ca bugetul pe anul in curs sa nu poata fi adoptat. Consiliul local s-a intrunit in cinci sedinte de lucru, insa de fiecare data acestea s-au incheiat cu acelasi rezultat. A fost nevoie de interventia subprefectului Dorin Buda, pentru ca proiectul de hotarare privind adoptarea bugetului sa treaca de votul alesilor locali.

Prezent la sedinta de Consiliu Local de la Sacel, Dorin Buda a explicat consilierilor locali importanta adoptarii bugetului propriu. „Le-am explicat faptul ca dupa aprobarea bugetului la nivel national, fiecare unitate administrativ-teritoriala este obligata sa isi adopte prin hotarare de consiliu local bugetul propriu”, a declarat subprefectul de Maramures.

De asemenea, acesta a mai spus ca i-a rugat pe consilierii locali din Sacel „sa uite de orgolii si de interesele politice si sa adopte bugetul consiliului local pentru a nu bloca activitatea institutiei si a putea efectua plata salariilor angajatilor si utilitatilor”.

Consilierii locali au inteles demersului subprefectului de a participa la sedinta consiliului local si au aprobat bugetul pe anul in curs al unitatii administrativ-teritoriale.

„Prevederile legislatiei financiare in vigoare, precizeaza faptul ca, in cazul in care, in termen de 45 de zile, de la publicarea legii bugetului de stat in Monitorul Oficial Romaniei nu sunt aprobate bugetele locale, directiile generale de finante pot dispune sistarea alimentarii cu cote si sume defalcate din TVA, pana la aprobarea acestora”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

La nivelul judetului Maramures, Directia Generala a Finantelor Publice a instiintat cele 76 de primarii despre obligativitatea adoptarii bugetelor locale.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu