Sub amenintarea apelor: Cod galben hidrologic pe raurile Viseu, Iza, Lapus si Somes, pana duminica, ora 16

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a prelungit avertizarea hidrologica de cod galben in bazinele hidrografice Tisa, Viseu, Iza si Somes, pana duminica, la ora 16.00.

Sunt prognozate cresteri de debite si depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie pe toate cursurile de apa din bazinele hidrografice mentionate, prin propagare, avand in vedere prognoza meteorologica de precipitatii si situatia hidrometeorologica actuala. Aceste fenomene se pot produce si pe afluentii de grad inferior al raurilor Viseu, Iza, Lapus si Somes.

„Prefectul Sandu Pocol a dispus avertizarea tuturor comitetelor locale pentru situatii de urgenta din unitatile administrativ-teritoriale din aceste bazine hidrografice sa monitorizeze situatia si sa fie pregatite de interventie pentru eliminarea efectelor negative in cazul producerii de situatii de urgenta”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Situatia evolutiei hidrologice este monitorizata permanent de catre Dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures si Centrul Operational pentru Situatii de Urgenta.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu