Studentii de la Universitatea de Nord au relansat revista „Nord”

Asociatia „Voluntari pentru Viitor”, din cadrul Universitatii de Nord Baia Mare, a lansat o noua editie a publicatiei studentesti „Nord” (redactor-sef: Andreea Achim, anul II, Jurnalism; manager: Lucretiu Pop, anul II, Comunicare si relatii publice).

Dupa o intrerupere de aproape un deceniu, actualii studenti ai universitatii (indeosebi cei de la Facultatea de Litere) si-au propus sa readuca la viata revista editata inca din primii ani de invatamant superior baimarean.

Numarul de fata cuprinde, printre altele, o prezentare a specializarii Jurnalism, informatii referitoare la diverse cursuri (de limba chineza, de aprofundare a limbii engleze, de dezvoltare personala), un editorial semnat de coordonatorul primelor numere ale revistei (dr. Teodor Ardelean), un interviu cu un cadru didactic, cronici de teatru si de film, opinii (transmise de corespondentul din Italia, George Nicoara, absolvent al Facultații de Litere).

„Remarcam deschiderea catre colaborarea cu liceele baimarene prin publicarea de articole redactate de elevi (aparținand specializarii Filologie-Jurnalism, de la Colegiul National “Vasile Lucaciu”), prin inserarea unor ilustratii (realizate de elevi ai sectiei de Arhitectura si design,de la Liceul de Arta), precum si prin editarea unor informatii referitoare la specializarile ce pot fi urmate la Universitatea de Nord”, a declarat Lucretiu Pop, presedinte al  „Voluntari pentru Viitor”.

Editarea prezentei publicatii constituie o dimensiune relevanta a preocuparilor membrilor Asociatiei “Voluntari pentru Viitor”. Paleta de activitati organizate de acestia este mult mai larga, presupunand – pe de o parte – implicarea in proiecte si programe locale si nationale, iar pe de alta parte, organizarea de actiuni in cadrul carora tinerii baimareni, cu precadere studentii, au posibilitatea de a-si forma si dezvolta competente, contribuind in acelasi timp la progresulcomunitatii in care traiesc.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu