- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

STRIGĂT DE AJUTOR – Este nevoie de bani dacă vrem salvarea bisericii de la Buteasa

Dacă vrem să salvăm biserica de lemn de la Buteasa atunci e vremea faptelor, nu a vorbelor. A ajuns cuțitul la os și nu e de glumit. Asociația ROST cere ajutorul tuturor celor care pot și doresc să salveze o biserică, însă recunosc că e nevoie de implicare financiară, în primul rând, pentru a salva această biserică.

„Am fost la Buteasa. Starea bisericii bătrâne este încordat de proastă privită din afară, iar înăuntru pare o seră abundentă. Detaliile sale sunt încă emoționante, în pofida bătrâneții. De povestea ei nici nu mai trebuie sa amintesc. Aventuroasă și chinuită, până în ziua de azi. Am întrebat-o dacă vrea să mai trăiască.
Mi-a spus că în această solitudine în care timpul pare infinit, nu.

Dar dacă oamenii ar veni să te îngrijească? Ei, asta e o altă poveste… Putem să ne unim forțele pentru ca povestea bisericii din Buteasa să continue? Proiectul în faza D.A.L.I. este finalizat – este un proiect complex și conștiincios întocmit, deși s-a întins pe mai mulți ani (sau poate tocmai de aceea), datorat finanțărilor primite de la Consiliul Judeţean Maramureş, sponsori privați, ARCOLAR + munca voluntară a Asociației R.O.S.T. Asociația ROST are nevoie de sprijin în căutarea fondurilor pentru materializarea proiectului de restaurare și reconstrucție. Vă rog nu vă lăsați influențați de tonul calm al solicitării, de fapt acesta este un apel disperat”, spun cei de la ROST.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
1 Comment