STERILIZARE CÂINI și PISICI – Se cer controale și în Baia Mare

Baia Mare are o problemă legată de câinii abandonați. Pe rețelele de socializare apar aproape zilnic postări cu animale găsite, pui abandonați pe marginea drumului, pe la tomberoane șa.m.d. O acțiune a celor de la ASPA București a scos la iveală faptul că doar 1 din 5 câini de rasă comună, verificați în cursul zilei de ieri, erau sterilizați. Au fost controlate carnetele de sănătate pentru 220 de câini și s-au întocmit 123 de Notificări și 89 de Invitații de prezentare la sediul Poliției Locale București.

Dacă nu vor prezenta dovada sterilizării și a microcipării în termen de 30 de zile, deținătorii câinilor verificați vor primi amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei! Acțiunile de verificare și control pe care ASPA le desfășoară împreună cu Poliția Locală a Municipiului București și cu sprijinul Jandarmeriei continuă, întrucât s-au dovedit a fi cele mai eficiente metode prin care deținătorii de câini intră în legalitate.

Sunt voci care susțin că acest gen de controale trebuie făcute și în Baia Mare. Și în municipiu este nevoie de o aplicare mai fermă a legii, astfel încât proprietarii de câini să înțeleagă că trebuie să respecte legea.

„Avem multi caini abandonați în Baia Mare. Și pe zi ce trece și câini de rasă. În medie, în adăpostul public ajung 40-50 pe lună. Și mulți alții sunt culeși de restul adaposturilor. Noi cerem Primăriei Baia Mare a verifica deținătorii de câini și obligativitatea castrării lor conform legii”, a declarat Monica Bohoni, de la Salvați Animalele Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu