Starea drumurilor din Maramures – Zapada in Pasul Gutai, Pasul Prislop si la Cavnic

In urma ninsorilor cazute in cursul noptii precedente, in Maramures, la aceasta ora, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, fara a exista drumuri blocate. Pe anumite sectoare ale DN 18, in Pasul Gutai si Pasul Prislop, exista pe carosabil un strat de zapada framantata cu grosime maxima de 1 cm.

De asemenea, si pe sectoare de drum judetean din zona localitatilor Baiut, Poienile de Sub Munte, respectiv Dealul Sacel, stratul de zapada framantata aflat pe carosabil masoara intre 0-1 cm. Pe DJ 184, la Cavnic si pe drumul judetean din localitatea Sacel, stratul de zapada framantata existent pe carosasabil are grosimea intre 0-2 cm.

Toate celelalte sectoare de drumuri nationale si judetene sunt umede, dar curate. La aceasta ora ninge in Pasul Gutai, in Pasul Prislop si Petrova, respectiv in zona Baia Mare si Targu Lapus.

„Se recomanda conducatorilor auto sa conduca prudent, sa isi adapteze viteza la conditiile de drum si sa evite bruscarea comenzilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. Si pietonii trebuie sa tina cont de faptul ca distanta de franare a autovehiculelor creste semnificativ in conditii de carosabil alunecos si ca este sa se asigure la traversarea prin locurile marcate sau semnalizate corespunzator”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant la Institutiei Prefectului Maramures.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu