- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Specialista în drept a Consiliului Județean dă cu legea de pământ. Cât o mai ține în brațe președintele?

Gafă de proporții pentru juristul șef al Consiliului Județean Maramureș, care a declarat adoptată o hotărâre ce avea nevoie de încă trei voturi pentru a trece de plen. Din necunoașterea legii, pentru că nu îndrăznim să credem altceva, Dumitrița Lazăr, directorul executiv al Direcției Juridice din cadrul CJ Maramureș, a trecut peste prevederile Codului Administrativ și a bifat ca adoptat unul dintre proiectele de hotărâre supuse votului aleșilor județeni.

Acest aspect a fost sesizat la momentul respectiv de consilierul județean Dorin Cosma, care i-a atras atenția specialistei în drept Dumitrița Lazăr că e nevoie de un anumit număr de voturi pentru ca proiectul să fie adoptat. Aceasta nu a ținut cont de lege și a declarat: ”Îmi permiteți o secundă! Vizavi de proiectul numărul 4, vă rog să consemnați cele nouă abțineri și cele 15 voturi ‘pentru’. Astfel, a fost adoptată, cu 15 voturi ‘pentru’ hotărârea…”.

AICI – înregistrarea ședinței

Pe contul personal de Facebook, consilierul județean Dorin Cosma îi cere explicit președintelui Consiliului Județean Maramureș să ia măsuri față de încălcarea flagrantă a legii și să o sancționeze pe experta sa pe probleme juridice. De altfel, și prefectul județului are datoria de a constata nelegalitatea adoptării respectivei hotărâri.

Reproducem integral postarea consilierului Dorin Cosma.

”Majoritatea toxică PNL – USR adoptă hotărâri de Consiliu Județean cu încălcarea legii

Domnule președinte al Consiliului Județean, vă scriu aceste rânduri pentru a vă informa cu privire la anumite aspecte petrecute în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean, de la care ați lipsit. Motivat, sunt convins. Dar după ce reveniți la birou, aștept să luați măsuri față de situația următoare.

La ședința de care vă zic, una dintre hotărâri a fost adoptată cu încălcarea legii. Iar asta s-a întâmplat cu binecuvântarea expertei numărul 1 în drept de la Consiliul Județean, favorita dumneavoastră, Dumitrița Lazăr – director executiv la Juridic.

Vă explic pe scurt, să nu mai căutați prin lege. Hotărârea privind participarea CJ Maramureș la realizarea proiectului ”Comuniada”, o competiție școlară județeană, a fost adoptată cu 15 voturi. Așa a zis experta de la Juridic, așa a rămas. Numai că legea spune altceva. Codul Administrativ e clar: în cazul hotărârilor privind asocierea sau cooperarea cu alte autorități publice, cum e și cazul nostru, e nevoie de majoritate absolută. Adică mai bine de jumătate din TOTALUL CONSILIERILOR ÎN FUNCȚIE.

Nu știu cum a calculat experta Dumitrița Lazăr jumătatea lui 35 ca să îi dea 15. Conform legii, era nevoie de 18 voturi. S-au mai dat telefoane pe acolo, să se mai adune consilierii prieteni la ședință, dar tot nu a ieșit cât a trebuit.

Sunt sigur, domnule președinte, că veți avea atâta decență încât să cereți revocarea acelei hotărâri, iar apoi să îi dați un test de matematică simplă și de cunoștințe de drept expertei Dumitrița Lazăr, șefa de la Juridic. Nu o veți sancționa prea dur, doar e pila dv. Dar măcar așa, puțin, cu liniarul în palmă, cred că merită.”

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu